doen: in de omgeving

Zaans Museum

Beleef een uniek stukje Holland op de Zaanse Schans!

Kies voor gemak met de voordelige Zaanse Schans Card.

Ga je mee naar een wereldberoemd stukje Holland? Het Holland van de molens, groene houten huizen, Nederlandse iconen als Albert Heijn en Verkade en eindeloze vergezichten. Kom naar de Zaanse Schans! 

Waan je voor even in het oude Holland rond 1850! Beleef je de rijke historie van de Zaanstreek en ervaar je hoe de regio is uitgegroeid tot het eerste industriegebied van West-Europa.

Breng een bezoek aan de Verkade Experience in het Zaans Museum en stap terug in de tijd in een historische chocolade- en koekjesfabriek. Of geniet van demonstraties van Oudhollandse ambachten in het Wevershuis, de Kuiperij of het Jisperhuisje. Wil je ervaren hoe het er aan toegaat in een molen? Bezoek dan een molen naar keuze! 

De Zaanse Schans Card is inclusief:

- Gratis toegang tot molen naar keuze
- Gratis toegang tot musea
- Gratis toegang tot ambachtslocaties
- 10% korting op souvenirs en in restaurants (bij minimale besteding € 10)
- Korting op een rondvaart met Windmill cruises

Je kunt je Zaanse Schans Card uitgeprint of vanaf je telefoon laten scannen in twee locaties: 
Zaans Museum – Schansend 7, 1509 AW Zaandam (Zaanse Schans)
Museum Zaanse Tijd – Kalverringdijk 3, 1509 BT Zaandam (Zaanse Schans)

Bus

De Rnet-buslijn 391 rijdt vanaf station Amsterdam CS iedere vijftien minuten naar de halte Zaanse Schans. De reis duurt veertig minuten. Voor meer informatie www.bus391.nl. De Rnet-buslijn 817 verbindt in juli en augustus de Zaanse Schans met Volendam/Edam.

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaandijk – Zaanse Schans. Dit station bereikt u met de stoptrein vanaf station Amsterdam CS in 17 minuten. Vervolgens loopt u in 15 minuten naar de Zaanse Schans.

Bekijk foto's