05-06-2021

4 must visits in omgeving Maasduinen

Limburg voelt als ‘buitenland’ door het prachtige glooiende landschap. Natuurlijk is dit de ideale omgeving om te wandelen en te fietsen.

Maar in de omgeving is nog veel meer te beleven op het gebied van cultuur en historie. Daarom hebben wij vier plekken op een rij gezet die je gezien moet hebben als je op ons park in Maasduinen verblijft!

1.Uitwaaien in Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is een van de drie nationale parken in Noord-Limburg. Het is een bos- en heidegebied. Het ligt tussen de Maas en de Duitse grens. Dit 4500 hectare grote natuurgebied is prachtig onderhouden en is rolstoelvriendelijk.

Je vindt hier de ideale routes voor een ontspannende wandeling met je hond, of om lekker uit te waaien met je gezin.

2. Maasdal en de Peel, een prachtige fietsroute om van de natuur te genieten

Ben jij een fietsliefhebber? Wist je dan al dat je in Limburg vele routes via happen en trappen kunt fietsen? Met happen en trappen combineer je inspanning met ontspanning. De fietsroute land van Peel en Maas is een van deze vele routes en een echte aanrader dankzij haar afwisselende uitzichten.

Zo kom je langs kastelen, een historische wasplaats en de alom aanwezige Maas. Net zo fijn: na het trappen is het tijd om te happen! Even een moment om echt tot rust te komen tijdens je actieve uitje. Geniet van de natuur, de rust en een uniek stukje Limburg.

3. Bezoek Landgoed Kasteel Aerwinkel

Een prachtlocatie om heerlijk te vertoeven onder het genot van een kopje koffie of thee: Landgoed Kasteel Aerwinkel. Maar zeker net zo leuk, het kasteel organiseert leuke activiteiten voor een fijn klein prijsje.

Zo zijn er deze zomer diverse wandelingen waar je aan kunt deelnemen, zoals deze bijzondere kruidenwildplukwandeling.

4. Neem een kijkje in de enige echte ‘Hertog Jan’ brouwerij

Bezoek de bekende Hertog Jan brouwerij. Onder begeleiding van een ervaren gids bekijk je het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier.

Na afloop breng je een bezoek aan de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij wordt je een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener aangeboden. Een brouwerijbezoek duurt twee uur.

Maasduinen als uitvalsbasis voor jouw vakantie in Limburg

Ben jij ook van plan om een weekendje of week vakantie in Limburg door te brengen? Op ons Droompark Maasduinen vind je de ideale basis voor allerlei fijne uitstapjes in Limburg.

4 must visits in omgeving Maasduinen