13-07-2021

De beste tips voor een succesvolle autoreis met kinderen

Yes, de vakantie is in zicht! Wist je dat voor 9 van de 10 Nederlanders de vakantie al begint onderweg naar het vakantieadres? Want of de reis nu lang of kort is, de vakantie is begonnen! Tijd om herinneringen te maken en de trip voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken.

De vakantieherinnering van de kinderen aan de autoreis wordt ook fijner als je er iets bijzonders van maakt. Wij delen onze meest handige en leukste tips voor een succesvolle autoreis met kinderen.

Hang een organizer aan de autostoel

Zo eentje waar de iPad in kan, en andere spulletjes om te gebruiken tijdens de autorit. Op deze manier hoef je jezelf niet in gekke bochten te wringen, om de hele tijd dingen aan te geven en van de grond te rapen. Ook creëer je zo een ‘eigen plekje’ met favoriete spulletjes in het zicht.

Food en snacks om zelf aan te breken

Koop een gezellig broodtrommeltje voor de kleinste medereizigers op de achterbank en stop er lekkere dingetjes in. Als je kiest voor komkommers (tip: snijd ze in geinige figuurtjes), genieten de kinderen van een verantwoorde bite en kunnen ze er zoveel knabbelen als ze maar willen.

Op deze manier kan je kind zelf bepalen wanneer het eet. Geen gezeur om snoep en eten, want ze bepalen zelf welke snack ze nemen.

Vervang de radio: kies voor luisterverhalen uit je speakers

Want als de kinderen rustig zijn, is jouw autorit ook rustig. Vervang daarom je eigen geliefde vakantie muziek eens voor een luisterboek. Filmpjes kijken in de auto is niet altijd een succes, want misselijkheid ligt op de loer. En een bewegend beeld kijkt ook niet zo lekker.

Maar luisterverhalen op de iPad zijn de uitkomst. En natuurlijk kun je na afloop ook wat liedjes opzetten, gezelligheid gegarandeerd.

Surprise! Iets om uit te pakken

Een cadeautas meenemen met bijvoorbeeld raamstickers, een nieuw kleur- en stickerboek, boekjes en ander klein leuks doet wonderen. Juist wanneer de kinderen er even doorheen zitten, is het uitpakken van een cadeautje vaak al genoeg voor een energieboost.

En het gaat echt niet om de grootte van de cadeautjes. Al zit er maar een klein stickervel in, het verrassingseffect is al voldoende. En, als je niet aan alle cadeaus toekomt, bewaar je ze toch gewoon voor de terugweg;).

Plan een verrassing als je aankomt op je bestemming

En als dat toevallig bij een vakantiepark van Droomparken is, dan kun je dit regelen met de handige hotelservices.

Denk aan een barbecue, om je vakantie geslaagd af te trappen! Of een legopakketje voor de kinderen. Wat zijn jouw reishacks voor de autoreis met kinderen? Wij zijn erg benieuwd!

De beste tips voor een succesvolle autoreis met kinderen