16-07-2021

De leukste dagjes weg

Als je op een van onze Droomparken verblijft, dan is het natuurlijk leuk om verschillende uitstapjes te maken. Veel gasten ontdekken graag al wandelend of fietsend de mooie omgevingen van de verschillende Droomparken, maar er zijn ook leuke dagjes weg in de omgeving.

Speciaal voor onze gasten biedt Droomparken leuke kortingen op deze leuke uitjes in de buurt. Vraag ernaar bij de lobby of laat je inspireren met dit artikel.

Natuurgebied de Veluwe

Naar de Veluwe gaan is natuurlijk al een uitstapje op zichzelf, maar er is nog veel meer te zien en te doen in de omgeving. Hier volgen een aantal tips. Hou jij van (wilde) dieren? Dan is de Apenheul in de buurt van Droompark Beekbergen misschien wel iets voor jou!

In de Apenheul leven 35 verschillende soorten apen, waarvan de helft losloopt tussen de bezoekers. Mocht het weer een beetje tegen vallen, dan is Burgers’ Zoo in Arnhem een leuk alternatief. Een van de voordelen van Burgers’ Zoo is dat er diverse onderdelen overdekt zijn.

Bekijk de grootste overdekte mangrove van de wereld, ga op avontuur door de overdekte Bush of geniet van de broeierige temperaturen in de woestijn. Als jij altijd al een reuze panda in het echt hebt willen zien, dan kun je naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Er zijn ook andere leuke uitjes in de buurt. Bijvoorbeeld pretpark Julianatoren dat in het najaar helemaal in Halloween thema is. Of ga naar het Openluchtmuseum in Arnhem waar de geschiedenis tot leven komt.

Het Veluwemeer

Tijdens de vakantie opzoek naar een leuk uitje voor het gezin in de buurt van het Veluwemeer? Ga een dagje naar het dolfinarium. Bezoek de walrussen en zeeleeuwen, ga daarna roggen, vissen en haaien aaien en geniet van de voorstelling met de dolfijnen.

Het leuke van het dolfinarium is dat je er niet alleen bijzondere zeedieren kunt bekijken, maar dat het ook nog erg educatief is!

Wil je liever dieren op het land zien? Dan kan je een kijkje nemen in Dierentuin Amersfoort. Behalve dat hier 150 verschillende dieren leven, zijn er ook speeltuinen en klimroutes.

De sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen tijdens de Spooky Days bij Walibi in Biddinghuizen. In het najaar staat Walibi met Spooky Days in het teken van Halloween. Deze dagen zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Niet doodeng maar wel spannend en uitdagend.

Combineer je verblijf bij Droompark Bad Hulckesteijn of Bad Hoophuizen met een van bovenstaande uitjes.

 

In Noord-Holland

Wanneer je op een van onze Droomparken in Noord-Holland verblijft, behoort een dagje Amsterdam tot één van de dagjes weg. Of je nu gaat shoppen, een beetje door de stad slentert of een van de vele musea wilt bezoeken.

In deze omgeving is zoveel te doen. Als je van kunst houdt, neem dan zeker een kijkje in de surrealistische ruimtes van Daniel Arsham en krijg het gevoel alsof je in een alternatieve realiteit bent. Er zijn verschillende exposities, dit allemaal in het Moco museum in Amsterdam.

Of ga naar This is Holland, een bijzondere 5D flight experience die je langs bijzondere locaties in Nederland voert. Waaronder de Zaanse Schans, de tulpenvelden en de Amsterdamse grachten.

Met special effects als wind, mist, geuren en bewegingen lijkt het net alsof je echt door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert.

Bij de Zeeuwse kust

Als je in Zeeland verblijft, is het natuurlijk ook leuk om iets van de Zeeuwse cultuur mee te krijgen. Dit kan in het Zeeuws maritiem muZEEum. Hier kunnen jong en oud op allerlei manieren ervaren wat de zee betekend heeft en betekent voor de inwoners uit Zeeland. Daarbij kunnen de verhalen van de zeevaarders als Michiel de Ruyter en de VOC niet ontbreken.

Voor kinderen is er een leuke speurtocht en zijn er allerlei spelletjes. Ook in de buurt van Zeeland in België net over de grens ligt het Xpo Center Bruges. Hier kan je een tijdelijke tentoonstelling over de rituelen van de oude Egyptenaren komen bekijken. Er zijn 9 menselijke én dierlijke mummies van meer dan 2.000 jaar oud te bewonderen!

In Limburg

Als jij een natuurlijkliefhebber bent is het zeker aan te raden om de kasteeltuinen van Arcen te bezoeken. Een team van lokale bloemarrangeurs verzorgt een bijzondere bloemenshow in herfstthema in het eeuwenoude Kasteel Arcen.

De planten en bloemen zijn verdeeld over vijftien tuinen, genoeg te zien dus. De kasteeltuinen van Arcen zijn in de buurt van Droompark Maasduinen

Er zijn genoeg leuke uitjes voor jong en oud! Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je informeren door de medewerkers van de lobby of neem een kijkje op Droomuitjes.nl. Hier vind je per park een overzicht van uitjes in de omgeving waarbij je korting kunt ontvangen. 

Wil jij een van deze uitjes combineren met een verblijf bij Droomparken? Onze accommodaties zijn al vanaf één nacht te huur. Bekijk hier een overzicht van de verschillende Droomparken in Nederland.

De leukste dagjes weg