agenda

Statues by night Ede

04-10-2019

Het World Living Statues Festival (WLSF) is gericht op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. In twaalf jaar tijd is het WLSF uitgegroeid tot hét festival ter wereld voor straatkunstenaars. 

Een straatkunst die mensen verblijdt, vertedert en verbaast. Er zijn wereldwijd op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden. Ze zijn allemaal aangesloten bij het WLSF en samen vormen ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Ede. 

De kunstenaar die optreedt als levend standbeeld verenigt de beeldende kunst (waaronder kostuumdesign, special effects, make-up en rekwisietenontwerp en -bouw) met de uitvoerende kunst zoals choreografie, illusie en interactie. Een goede living statue moet dus een multitalent zijn en van ongekende artistieke kwaliteit. Arnhem brengt de beste multitalenten uit de gehele wereld op een onvoorstelbaar geweldig en wereldwijd uniek festival bij elkaar! Ik ben ongelofelijk vereerd dat ik als International artistic director mijn bijdrage mag leveren om de kwaliteit van het festival nog hoger te maken.

John Eicke, Berlijn

Kunstenaar en tweevoudig wereldkampioen World Living Statues Festival 

Vrijdag 4 oktober 2019

Voor meer informatie kijk op de website.

Event
Statues by night Ede
Datum
04-10-2019