Corona – reisadvies vanaf 28 november 2021

Landen veranderen voortdurend hun maatregelen voor reizigers. Wij volgen altijd de richtlijnen van het RIVM en overheidsinstanties van de betreffende landen. Twijfel je over een reisadvies of maatregel? Check dan de reisadviezen en maatregelen van het land waaruit je reist én van het land dat je wilt bezoeken.

Vakantie in Nederland – vanuit België

De grenzen zijn open en je mag naar Nederland reizen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina van de Belgische overheid. Je mag in Nederland op vakantie en hoeft niet in quarantaine bij aankomst. Wie volledig gevaccineerd is of een certificaat heeft dat hij volledig is genezen, hoeft zich niet te laten testen. Gasten ouder dan 12 jaar die geen vaccinatie- of herstelcertificaat kunnen voorleggen, horen bij aankomst een negatieve PCR-test voor te kunnen leggen die max. 48 uur oud is.

Bij terugkeer naar huis moet je een Passenger Locator Form invullen. Heb je een vaccinatie- of herstelcertificaat, dan hoef je je thuis niet te laten testen. Heb je geen vaccinatie- of herstelcertificaat? Dan moet je je wel laten testen. Is het resultaat negatief, dan hoef je niet in quarantaine. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen test te doen.

Vakantie in Nederland – vanuit Duitsland

Alle parken in Nederland zijn open. Je mag naar Nederland van de Duitse overheid. Je mag in Nederland op vakantie en hoeft niet in quarantaine bij aankomst. Wie volledig gevaccineerd is of een certificaat heeft dat hij volledig is genezen, hoeft zich niet te laten testen. Gasten ouder dan 12 jaar die geen vaccinatie- of herstelcertificaat kunnen voorleggen, horen bij aankomst een negatieve PCR- of zelftest voor te kunnen leggen die max. 48 uur oud is.

Bij thuiskomst moet je van de Duitse overheid 10 dagen in quarantaine als je niet volledig gevaccineerd of genezen bent.

Vakantie in België

Onze vakantieparken in België zijn open. Men mag in België op vakantie en hoeft niet in quarantaine bij aankomst. Wie volledig gevaccineerd is of een certificaat heeft dat hij volledig is genezen, hoeft zich niet te laten testen. Gasten ouder dan 12 jaar die geen vaccinatie- of herstelcertificaat kunnen voorleggen, horen bij aankomst een negatieve PCR-test voor te kunnen leggen die max. 48 uur oud is. Wie België binnenkomt, hoort een Passenger Locator Form in te vullen. 

Vakantie in Oostenrijk

Vakantie in Oostenrijk

Heel Oostenrijk is in lockdown. Onder andere horeca, winkels en culturele instellingen zijn gesloten.

Antigeentesten zijn niet meer geldig om Oostenrijk binnen te komen. Voor het inreizen is de vaccinatie van Janssen nog steeds 270 dagen geldig. Alleen binnen Oostenrijk geldt de eenmalige Janssen-vaccinatie per 3 januari als onvoldoende. Dit betekent dat u met uw eenmalige Janssen-vaccinatie wel kan inreizen zolang deze niet ouder is dan 270 dagen, maar binnen Oostenrijk is deze per 3 januari niet geldig als toegangsbewijs voor onder andere de horeca en skigebieden. In gemeentes en gebieden kunnen de coronamaatregelen en eisen aan de coronacertificaten verschillen en snel veranderen. Controleer vóór vertrek naar Oostenrijk wat voor uw bestemming geldt. De Nederlandse kleurcode voor Oostenrijk is geel. Bij terugkeer vanuit Oostenrijk naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees wat dit voor u betekent.

Lees wat dit betekent op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies

Let ook op de lokale maatregelen. In de horeca, overnachtingsplaatsen, skigebieden, theaters, bioscopen, evenementen, en op veel andere locaties geldt de 2G-regel voor personen vanaf 12 jaar. Dit betekent dat u alleen toegang krijgt tot deze plekken met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. Kijk voor meer informatie in de rubriek ‘Coronavirus’. Neem een FFP2-masker (wegwerp filterend mondkapje) mee. Iedereen moet verplicht een FFP2 masker dragen in supermarkten, apotheken, winkels, en het openbaar vervoer. In gemeentes en regio's kunnen de coronamaatregelen en eisen aan de coronacertificaten verschillen en snel veranderen. Controleer vóór uw vertrek naar Oostenrijk wat voor uw bestemming geldt via de website van de Oostenrijkse overheid (informatie in het Duits).