Gedragscode opgesteld door de HISWA-RECRON

Wij heten je uiteraard van harte welkom op één van onze vakantieparken. Om je een veilig en ontspannen verblijf te bieden, willen wij je vragen om de onderstaande gedragscode door te nemen die is opgesteld door de HISWA-RECRON. EuroParcs volgt deze gedragscode.

Maatregelen met ingang van 28 november 2021, 05.00 uur (in hoofdlijnen):

  • Vrijwel alles sluit tussen 17:00 uur en 05:00 uur. Dit geldt voor de horeca, niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening, zoals indoorspeeltuinen, zwembaden, sportscholen, dagattracties, watersportwinkels, showrooms e.d.
  • De 1,5 meter verplichting voor publieke plaatsen blijft gehandhaafd
  • In doorstroomlocaties (zoals musea, zwembaden, pretparken, beurzen en dierentuinen) geldt 1 persoon per 5 vierkante meter
  • Het coronatoegangsbewijs blijft van toepassing voor de sectoren die daarvoor al waren aangewezen (horeca, sport, zwembaden, cultuur en evenementen), inclusief de placering.
  • Het mondkapje en de verplichte 1,5 meter moet ook wanneer het coronatoegangsbewijs getoond is. Het mondkapje geldt alleen bij verplaatsing.
  • Er wordt geadviseerd om thuis niet meer dan 4 bezoekers uit te nodigen en niet meer dan bij 1 huishouden op bezoek te gaan.
  • Het advies is om zoveel mogelijk thuis te werken en als je toch op het werk bent strikt 1,5 meter afstand te houden.

Er is nog geen besluit genomen over de invoering van de zgn. 2G-maatregelen, maar daarover wordt komende week gedebatteerd in de Tweede Kamer. Deze maatregel zou er op neer komen, dat er alleen nog toegang mag worden verleend aan personen die volledig zijn gevaccineerd of genezen zijn van een coronabesmetting. De negatieve coronatest in de laatste 24 uur valt dan dus weg uit de opties om een QR-code te verkrijgen.

Gevolgen maatregelen voor de recreatiesector

De maatregelen hebben weer de nodige gevolgen voor de recreatiesector. De bedrijven kunnen gewoon open blijven, maar alle horecagelegenheden en niet-essentiële winkels binnen de bedrijven moeten om 17.00 uur sluiten. Deze beperking geldt niet voor het afhalen van horeca-producten.

De binnenspeeltuinen, zwembaden en sportaccommodaties blijven open. De huidige beperkingen (waaronder het coronatoegangsbewijs) blijven wel van toepassing. Voor recreatie zoals dierentuinen, pretparken en waarschijnlijk ook voor de binnenspeeltuinen, zwembaden en sportaccommodaties geldt een sluitingstijd van 17:00 uur. Publiek bij sport is niet meer toegestaan.

Werkplaatsen e.d. blijven ook gewoon geopend; het 1,5 meter advies en de overige algemene adviezen zijn daar van toepassing. Showrooms en niet-essentiële winkels moeten om 17:00 uur sluiten.

De binnenspeeltuinen, zwembaden en sportaccommodaties blijven open. Daarbij blijven de huidige beperkingen (waaronder het coronatoegangsbewijs) wel van toepassing. Daarbij geldt voor recreatie zoals dierentuinen, pretparken en waarschijnlijk ook voor de binnenspeeltuinen, zwembaden en sportaccommodaties een sluitingstijd van 18:00 uur. Voor sport geldt daarbij dat publiek niet meer toegestaan is.

Werkplaatsen e.d. blijven ook gewoon geopend; het 1,5 meter advies en de overige algemene adviezen zijn daar van toepassing. Showrooms en niet-essentiële winkels moeten om 18:00 uur sluiten.

Naar verwachting zal het advies dat niet meer dan 4 gasten thuis uitgenodigd mogen worden als aanleiding worden gebruikt om boekingen voor grotere groepen te annuleren. Onze opvatting hierover is dat een dergelijke annulering niet kosteloos is; de gebruikelijke annuleringsregeling is van kracht. Wel kunt u de overeenkomst naar een nieuwe periode verplaatsen, maar u heeft geen recht op terugbetaling van geld. (zie ook de pagina Vakantie omboeken of wijzigen)

In en na het weekend worden de nieuwe wetteksten met betrekking tot de maatregelen Covid-19 bekend gemaakt door de overheid. Zodra die teksten beschikbaar zijn, gaan we deze analyseren en de leden van HISWA-RECRON nader informeren over de gevolgen voor de bedrijfsvoering.