alle accommodaties

Feelgood vakantiehuis zonder footprint | Gaia

Gaia

Aantal personen: 2/Aantal slaapkamers: 1

De naam Gaia is geïnspireerd op de gelijknamige Griekse godin van de aarde. In een tijd waarin we ons gelukkig weer steeds meer om de aarde bekommeren vormt Gaia een mooie eerste stap op weg naar circulair recreëren. Het begrip circulair slaat op een (economisch/productie) systeem waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet. Zo bestaat de wandisolering uit platen van gerecyclede spijkerbroeken die met een natuurlijk branden schimmelwerend middel zijn behandeld. Het is een milieuvriendelijke manier om met de afvalberg van afgedankte kleding om te gaan.

Voor de Gaia blijft het daar niet bij: van bouwmaterialen tot isolatie en van stoffering tot meubilair is de duurzaamheidsgedachte consequent doorgevoerd. Bouwen aan duurzaamheid De buitengevels van Gaia zijn van bamboe met hardhout-eigenschappen; de kozijnen zijn van hardhout. Het dak is voorzien van sedum, een soort vetplant met een natuurlijk beschermend laagje met uitstekende isolerende eigenschappen. Het is bestand tegen hitte, kou, droogte en neerslag. Een serre zorgt voor verwarmen en koelen van de Gaia en zonne-energie helpt bij het laatste restje energievoorziening. De Gaia is gasloos en heeft een warmtepompboiler die ook zorgt voor koeling en er is een mechanisch ventilatiesysteem.

Comfortabel en hip

Ook binnen in de Gaia zijn de materialen ecologisch verantwoord, zonder in te leveren op comfort. Immers: vakantievieren moet wel leuk en ontspannend zijn! De vloer is van natuurkurk en het keukenblad is van massief hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Veel meubels en zelfs de gordijnen zijn vervaardigd van gerecyclede petflessen. Droomparken en haar interieurstylingafdeling Droomhuis werken voor de Gaia samen met duurzame meubelmerken als Weltevree, Banne en Good and Mojo. Dat betekent dat de inrichting niet alleen duurzaam maar ook hip is, met bijvoorbeeld een bijzondere lounge chair en met lampen gemaakt van bamboe, jute of houtsnippers. 

Gaia staat op het strand van Droompark De Zanding in Otterlo. Neem een voorproefje op de toekomst en zie hoe fantastisch het is om hier je vrije tijd in door te brengen.