Een duurzame vakantie bij Droomparken

Duurzaam op vakantie gaan wint steeds meer aan populariteit. Men is het jaar door bezig met het milieu, en wil dit op vakantie graag doorzetten. En dat is gelukkig steeds makkelijker. Want je hoeft geen bergen meer te verzetten om het mileu te ontzien. Een duurzame vakantie is daardoor zo geregeld.

Wat is duurzaam?

Voordat we gaan kijken naar hoe je duurzaam op vakantie kunt gaan, is het misschien goed om eerst eens te kijken wat duurzaamheid betekent en hoe je dit kan vertalen naar je vakantie. Heel letterlijk genoemen staat duurzaamheid voor iets dat lang mee gaat, zoals natuurlijke voorraden of energiebronnen. Bij energiebronnen denk je snel aan wind- en zonne-energie, en bij natuurlijke voorraden bijvoorbeeld over bomen en het al dan niet kappen van deze bomen. Dit klinkt ingewikkeld, maar is het eigenlijk niet. Want praat je bijvoorbeeld over duurzaam leven, dan leef je zonder bronnen uit te putten, of in ieder geval zo min mogelijk. Je gebruikt duurzame energie, je kiest voor duurzame producten, je kunt kiezen voor het kopen van tweedehands artikelen en ga zo maar door. Je kiest er dus voor dat jouw leefstijl geen bronnen uitput. En dat is duurzaam.

Hoe kun je duurzaam op vakantie?

Nu we weten wat duurzaam is, is het tijd om te kijken naar hoe je duurzaam op vakantie kunt gaan. Want je kunt je vakantie op een heleboel manieren duurzaam maken. Kijk maar eens mee.

Kies een 'duurzame' vakantiebestemming

Het belangrijkste onderdeel van op vakantie gaan is natuurlijk waar de reis heen gaat. Het uitkiezen van een vakantiebestemming is leuk, en kan ook duurzaam zijn! Als je bijvoorbeeld kiest voor een bestemming dicht bij huis. Als je het vliegtuig niet in hoeft, of niet het halve continent hoeft te doorkruizen, wordt een vakantie al snel relatief duurzaam. Als je op vakantie gaat met het vliegtuig of met de auto is de CO2 uitstoot erg hoog. En dit is iets waar je gemakkelijk op kunt "besparen". Kies voor een vakantie dicht bij huis. Je hoeft niet honderden kilometers in de auto te zitten en er komt geen vliegtuig aan te pas. En er is een grote kans dat een van onze Droomparken bij jou in de buurt ligt. Zo heb je de eerste duurzame besparing al op zak! 

Vakantie in een duurzame woning

Oke, je hebt je vakantiebestemming bepaald. Dan is het nu tijd om te kijken naar jouw duurzame vakantiewoning. En dat is op onze Droomparken gelukkig een makkelijke keuze. Wij bieden sinds 2017 namelijk de Tiny Houses aan. Dit zijn kleine, knusse en vooral duurzame vakantiewoningen. Maar wat maakt het Tiny House duurzaam?

"Voor de 'Tiny Houses by Droomparken' is geexperimenteerd met een pelletkachel, elektrische verwarming en zonnepanelen. De gebruikte materialen zijn ecologisch verantwoord en de indeling en uitstraling zijn speels. Dat brengt samen minder onderhoud, minder spullen, minder energieverbruik, minder kosten en minder footprint met zich mee! In een community sfeer deelt men het terras, banken en barbecues. Samen genieten en 'het nieuwe chillen' is dé nieuwe vakantiebelevenis."

Minder ruimte is dus minder energieverbruik en minder gebruik van spullen. En zo krijg je een hele duurzame vakantiewoning.

 

Uitstapjes tijdens je duurzame vakantie

Ook de keuze voor uitstapjes tijdens je vakantie kan er voor zorgen dat je vakantie duurzaam wordt. Zoek allereerst naar uitstapjes vlakbij je vakantiepark. Zo bespaar je jezelf reistijd en hoef je soms niet eens de auto te pakken, wat weer zorgt voor minder uitstoot. En als je het helemaal duurzaam wil doen: ga lekker de natuur in. Wandelen of fietsen door de natuur is een heerlijke bezigheid, en ook heel duurzaam. Je verbuikt helemaal niets (behalve je eigen energie). Maar ook een dagje naar de kinderboerderij is leuk en duurzaam. Zeker als je met kinderen op vakantie bent is dit een echte aanrader. Want wie vindt eht nou niet leuk om over de kinderboerderij te lopen? Genoeg keuze dus voor een duruzaam uitstapje.

Duurzame vakantie Veluwe

Laat de auto thuis

Wil je het echt goed aanpakken, dan kun je er ook voor kiezen je auto helemaal thuis te laten. Je bent dan wel gebonden aan de afstand die je per fiets of benenwagen af kunt leggen, maar het zorgt er voor dat jij de auto niet kunt gebruiken. Zo wordt je creatief in het uitzoeken van uitstapjes, en kun je ook nog eens niet teveel boodschappen kopen tijdens je vakantie. Een duurzame win-win situatie noemen we dat. 

Reserveer nu jouw duurzame vakantie

Kun jij niet wachten om lekker verantwoord en duurzaam te gaan genieten van je verdiende vakantie? Boek dan nu jouw duurzame vakantie op een van onze droomparken. Wij bieden jou de handvatten om duurzaam te genieten. Het enige dat jij hoeft te doen is deze handvaten te pakken!

Boek jouw duurzame vakantie bij Droomparken