Op en rond het water in Enkhuizen

Enkhuizen is de stad waar schepen een dagje langer blijven. Gewoon omdat er zoveel te doen is! De havens zijn niet alleen ideaal gelegen, maar ook gezellig en compleet uitgerust. Je bent van harte welkom. De havens houden zich uiteraard aan de coronamaatregelen.

Havens en watersport in Enkhuizen

Compagnieshaven
De Compagnieshaven is een moderne jachthaven vlakbij het oude centrum van Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum. Tijdens de corona crisis houdt de haven zich aan het corona protocol. Zo is er plek voor een beperkt aantal passanten. Het sanitair is gesloten tot 1 juli.

Buyshaven
De Buyshaven is een beschutte en fraai gelegen haven in Enkhuizen. De haven heeft veel ruimte, groen en een gemoedelijke sfeer. De historische binnenstad is op 10 minuten loopafstand. De Buyshaven houdt zich uiteraard aan de corona richtlijnen.

Gemeentelijke havens
De gemeentelijke havens zijn zeer beperkt toegankelijk omdat het niet is toegestaan dat schepen tegen elkaar aan liggen. De binnenhavens zijn gesloten voor passanten.

Veerdienst Enkhuizen-Stavoren
Als de coronamaatregelen het toelaten, vaart de Bep Glasius binnenkort weer over het IJsselmeer.

De Zuiderzee
De Zuiderzee verzorgt in de zomermaanden de historische veerdienst tussen Urk en Enkhuizen.

Corona Proof Charterschip
Schippers uit Enkhuizen presenteren op 30 april het eerste Corona proof charterschip.

Varen door de polders
Maak een vaartocht door de polders tussen weilanden en rietkragen in de omgeving van Enkhuizen. Je kunt zowel in Enkhuizen als ook in de nabijgelegen dorpen een bootje huren.

Rijo bootverhuur
Rijo bootverhuur in Lutjebroek verhuurt diverse motorboten en Canadese kano’s. Vaar door de polders langs de weilanden en rietkragen of door de grachten van de binnenstad van Enkhuizen.

Bekijk foto's