Winkelen in Enkhuizen

De gezellige binnenstad herbergt een aaneenschakeling van verrassende kleine en grote winkels. Dat maakt shoppen in Enkhuizen een gezellig dagje uit!

Enkhuizen is een aantrekkelijke en veelzijdige winkelstad. De gezellige binnenstad herbergt een aaneenschakeling van verrassende kleine en grote winkels. Veel hiervan zijn gevestigd in mooie monumenten met karakteristieke details. Een blik boven de marktkraampjes en etalages is dus zeker de moeite waard en maakt winkelen in Enkhuizen extra leuk!

Landelijke ketens en boetiekjes

Met volop variatie en leuke speciaalzaken is winkelen in Enkhuizen nog écht een verrassing! Neem bijvoorbeeld de Westerstraat. Tussen landelijke ketens als Hema, Blokker, Scapino vind je daar de meest bijzondere winkels en boetiekjes. Stijlvol design, eigenzinnige mode, overheerlijke bonbons, koffie- en theespecialiteiten, hippe brillen en zelfs een gezellig ouderwets snoepwinkeltje.

Speciaalzaken in de Vijzelstraat en Sint Janstraat

In de omringende straten vind je nog veel meer leuke speciaalzaken. Zo herbergt de Vijzelstraat onder meer een ruim gesorteerde boekwinkel, hippe kapper met authentieke barbershop, een fotospeciaalzaak en een creatief winkeltje met lekker veel stempels, wol, lintjes en andere hebbedingetjes. Een straat vol verrassingen dus!

Ben je op zoek naar een mooi patroon of net juist een knoop? Grote kans dat je deze bij de nieuwe stoffenzaak in de Sint Janstraat vindt! Aan de overkant stap je binnen in een woondecoratiewinkel met alles om jouw huis kleur en een nieuwe look te geven.

Wandel je vanaf de Sint Janstraat door de Kromme Elleboogsteeg dan kom je op het Venedie terecht. Deze straat is gevuld met gezellige terrassen, een bijzondere galerie en diverse vers specialisten.

Bekijk foto's