overzicht
17-07-2018

Zo ben jij de BBQ master van de zomer!

Wat is er nu gezelliger dan met de hele familie of je vriendengroep de barbecue aansteken? Summer feelings, maar ook DE kans om te imponeren op je naasten. Is het je niet eerder gelukt de show te stelen? Grijp dan deze zomer je kans! Op een gewone zondag, of juist op vaderdag! Wij geven je handige tips om je BBQ master status naar een hoger niveau te tillen. En als bonus, ook nog een vaderdag tip: voor op je wishlist.

Een bite waar je u tegen zegt

Grillen. Het is een vak apart. En hoewel hiervoor zeker geldt: oefening baart kunst, zijn er een aantal trucjes die je handig op weg helpen. Deze zomer ben jij de man van de BBQ. Je schroeit het vlees kort dicht, zo’n zes tot acht minuten. Het is daarbij belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Zorg ervoor dat je het vlees anderhalf uur voor je gaat grillen, uit de koelkast haalt. De barbecue moet goed heet zijn en je bestrijkt het vlees vooraf met olie. Vet meteen je grill ook even in met olie, dan plakt het vlees er niet aan vast!

Kies voor de juiste tools

Niet even snel een vork pakken. Omdat je de tang niet voorhanden hebt. Althans, niet doen als jij de blits wil maken op tijdens je BBQ. Want het nadeel van een vork is: de vleessappen lopen uit het vlees. Jammer, gemiste kans! Gebruik dus altijd een tang om het vlees op de barbecue te leggen en te keren.

Heb geduld

Je moet er wat voor over hebben om de titel grill master te dragen. Tijd vooral. Want ‘wanneer is het vlees nu eigenlijk klaar?’ En als je te lang wacht dan ben je te laat. Een handig, maar vreemd klinkend, trucje zorgt ervoor dat je in het vervolg precies weet wanneer je vlees de BBQ af mag: druk zacht op het gegrilde vlees en voelt dit alsof het de structuur van je wang is, dan is het rare. Voelt het aan zoals je kin voelt, dan is het medium en voel je een structuur zoals je voorhoofd dan is het well done. Hoe harder hoe meer gaar zullen we maar zeggen.

Vaderdag tip: Het ideale vaderdag cadeau!

Heb jij al een barbecue gepland? Zo niet… Wat dacht je van een gezellig avondje BBQ-en in het bos? Een gezellige avond met je vrienden of familie, zodat natuurlijk je grillmaster kunsten laten zien. Ook wel handig: met overnachting er aan vast, zodat je kunt drinken wat je wilt. Deze Tiny Houses bieden de ideale buitenlocatie om te barbecueën en vervolgens je roes uit te slapen. En als je wil kun je ook nog een lekker ontbijtje op bedbestellen. Mocht het een latertje worden!

Zo ben jij de BBQ master van de zomer!