doen: in de omgeving

Geniet van een uniek natuurgebied

Fietsen & Wandelen

Nationale Parken

Nationaal Park Maasduinen
Nationaal Park De Maasduinen is een beschermd gebied waar de unieke flora en fauna ongerept blijft. Je vindt hier rust, ruimte, sportiviteit en bovenal een prachtig glooiend landschap. Het park leent zich uitstekend voor mooie afwisselende fiets- en wandeltochten. Als je van meer actie houdt kun je ook terecht op de spectaculaire mountainbikeroutes. Daarnaast kun je speciale ruiter- en menroutes volgen.

Tip: Er worden ook diverse excursies georganiseerd door speciaal hiervoor opgeleide Maasduinengidsen. De startlocatie en de thema’s die jou interesseren kun je vooraf aan hen doorgeven.

Nationaal Park De Meinweg
De Meinweg is een schitterend stukje natuur met een grootte van ongeveer 1.800 hectare. Het is een prachtig gebied met zeer wisselende landschappen en unieke flora en fauna. Het terrassenlandschap bestaat uit drie steile overgangen tussen de diverse terrassen, met een totaal hoogteverschil van 50 meter.

Tip: Jongeren vanaf 12 jaar kunnen opgeleid worden tot een echte Junior Ranger! Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan diverse leuke & leerzame activiteiten, waarbij geldt … vies worden mag!

Bekijk foto's