doen: in de omgeving

Het leukste Uitje van Noord-Brabant

Museum Klok & Peel

Een compleet dagje uit voor jong en oud!
Van harte welkom in Museum Klok & Peel. Hier in Asten, midden in De Peel, worden al meer dan een eeuw klokken gemaakt. Voor families met jonge kinderen zijn er vaak leerzame doe-activiteiten en cultuurliefhebbers genieten er van de uitgebreide collectie klokken en carillons. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de aanwezige fossielen en het indrukwekkend mammoetskelet.
Het museum is een niet te missen belevenis. Het museum won niet voor niets opnieuw de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2019’.

Grootste collectie luidklokken en beiaarden
Het museum toont de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. In een tijdlijn volgt u thema’s vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het gieten en stemmen. In de grote zaal ziet u ‘Klokken van de wereld’ en op het binnenplein een replica van de grote klok van de Notre-Dame die in Asten werd gegoten. Zelf een klok luiden, bekijken waar de klepel hangt en spelen op een beiaard wordt een nieuwe belevenis.

De Peel aan Zee
Een nieuwe aanwinst voor het museum is de afdeling ‘De Peel aan Zee’. Deze afdeling paleontologie laat in een bijzondere tijdslijn zien hoe de Peel zich ontwikkeld heeft bij veranderende omstandigheden. Ook waant u zich op de bodem van de oerzee, met indrukwekkende videoprojecties.

Bekijk foto's