meer

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij DroomParken vinden we dat huidige generaties een verantwoordelijkheid hebben om de wereld een beetje netjes achter te laten voor komende generaties. Daaraan leveren we als bedrijf sinds jaar en dag een bijdrage. Om dat nóg beter te doen, heeft DroomParken nu een nieuw programma opgesteld. Het heet: Duurzame Gastvrijheid. Dit programma bevat maatregelen en activiteiten die van DroomParken stap voor stap een duurzaam bedrijf maken. 

''Duurzame gastvrijheid is maximaal genieten met minimale (social en ecologische) impact''

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij honoreren werknemers die met een lokaal initiatief komen. Een voorbeeld daarvan is SamenLoop voor Hoop (voor KWF Kankerbestrijding), waarbij lopers door Droomparken zijn gesponsord. Op corporate niveau gaan wij strategische partnerschappen aan met organisaties
die maatschappelijke verantwoordelijkheid en/of duurzaamheid nastreven. Zo zijn wij al eerder partner geworden van Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Daarnaast zijn wij samenwerkingsverbanden aangegaan
met Amsterdam City Swim (sponsoring wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS), Geldersch Landschap & Kasteelen (beheer landschap en diversiteit in Gelderland) en Make-A-Wish (een wens vervullen van een langdurig ziek kind).

Maatschappelijk Jaarverslag 2018

Maatschappelijk Jaarverslag 2017

Bouwstenen MVO-beleid

Steeds meer ondernemingen realiseren zich dat duurzaamheid van essentieel belang is om het niet alleen leuk te hebben samen, maar het ook leuk te houden. Droomparken hanteert onder andere de volgende bouwstenen voor een duurzaam MVO-beleid. Monitoring, Inkoop, Energie, Afval, mobiliteit, P&O en maatschappelijke betrokkenheid. 

Daarbij wordt gekeken naar het eigen reilen en zeilen, maar ook naar de toeleveranciers waar Droomparken mee samenwerkt. En natuurlijk luisteren wij goed naar de inbreng van onze (ver)huurders. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen ‘natuurlijk’ kunnen genieten van de Duurzame Gastvrijheid die Droomparken biedt.

Amsterdam City Swim

Amsterdam City Swim is een uniek, impactvol en sociaal zwemevenement dat jaarlijks plaats vindt in de Amsterdamse grachten. Het doel achter dit evenement is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting ALS; een stichting dat aandacht wil creëren voor de ziekte ALS en wetenschappelijk onderzoek doet naar deze ongeneeslijke zenuw- en spierziekte. Iedereen kan onderdeel zijn van dit unieke evenement door zelf de gracht in te duiken en/of te doneren.

Kom meer te weten over de Amsterdam City Swim, klik hier voor hun website!

Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een bijzonder effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

Droomparken draagt bij aan de wensvervulling van deze kinderen door het aanbieden van een ‘even lekker’ moment.

Klik hier om naar de website van Make-A-Wish Nederland te gaan en meer over deze stichting te weten te komen!

Nationale Park De Hoge Veluwe

In de nabijheid van onze Droomparken De Zanding in Otterlo, Hooge Veluwe in Arnhem, Bospark Garderen in Garderen en Droomparken Beekbergen in Beekbergen, ligt het 5.400 ha grote Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is één van de bekendste Nationale Parken van Nederland. Wat het park zo uniek maakt is de combinatie van natuur (met hoge biodiversiteit), cultuur (drie musea: Jachthuis, Museonder, Kröller-Müller Museum) en architectuur (20 Rijksmonumenten). Verder staat het park bekend om het gratis gebruik van haar 1.800 witte fietsen en de gratis toegang voor alle bassischolen in Nederland ter bevordering van natuureducatie. Per jaar bezoeken bijna 600.000 mensen Het Nationale Park De Hoge Veluwe. 

De inkomsten die Het Nationale Park de Hoge Veluwe verkrijgt - met name uit entreegelden, gezien het een particulier natuurgebied is en daarom geen jaarlijkse structurele bijdrage vanuit de overheid ontvangt - gaan vooral op aan het beheer, behoud en onderhoud van de natuur. Het overige deel uit de inkomsten wordt gebruikt als investering voor een duurzame toekomst van het park. Droomparken draagt bij door actief de kaartverkoop van Het Nationale Park De Hoge Veluwe onder haar bezoekers te promoten. Momenteel denkt Droomparken nog na over andere manieren waarop het park gesteunt kan worden. 

Klik hier om naar de website van Het Nationale Park de Hoge Veluwe te gaan voor meer informatie.