Duurzame gastvrijheid is maximaal genieten met minimale (sociale en ecologische) impact.

Droomparken is partner van....

Bij Droomparken vinden we dat huidige generaties de verantwoordelijkheid hebben om de wereld goed en verzorgd achter te laten voor de toekomstige generaties. Daaraan leveren we als bedrijf sinds jaar en dag een bijdrage. Ook in samenwerking met onze partners. 

Nationaal Park Hoge Veluwe

In de nabijheid van onze Droomparken De Zanding in Otterlo, Hooge Veluwe in Arnhem, Bospark Garderen in Garderen en Droomparken Beekbergen in Beekbergen, ligt het 5.400 ha grote Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is één van de bekendste Nationale Parken van Nederland. Wat het park zo uniek maakt is de combinatie van natuur (met hoge biodiversiteit), cultuur (drie musea: Jachthuis, Museonder, Kröller-Müller Museum) en architectuur (20 Rijksmonumenten). Verder staat het park bekend om het gratis gebruik van haar 1.800 witte fietsen en de gratis toegang voor alle bassischolen in Nederland ter bevordering van natuur-educatie. Per jaar bezoeken bijna 600.000 mensen Het Nationale Park De Hoge Veluwe. 

De inkomsten die Het Nationale Park de Hoge Veluwe verkrijgt - met name uit entreegelden- gaan vooral op aan het beheer, behoud en onderhoud van de natuur. Het overige deel uit de inkomsten wordt gebruikt als investering voor een duurzame toekomst van het park. Droomparken draagt bij door actief de kaartverkoop van Het Nationale Park De Hoge Veluwe onder haar bezoekers te promoten. 

Klik hier om naar de website van Het Nationale Park de Hoge Veluwe te gaan voor meer informatie.

Gelderse Streken 

Geldersestreken.nl is een gezamenlijk initiatief van de Gelderse Regionale Bureau’s voor Toerisme: Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Achterhoek Toerisme en Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Met 7 vakantieparken in de gelderse regio ondersteunen wij deze campagne.

Visit Veluwe

Visit Veluwe is een toeristisch samenwerkingsverband van veertien Veluwse gemeenten. De Veluwe is een prachtig, maar ook belangrijk én beschermd natuurgebied. In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. Over de zandverstuivingen, in het kreupelhout, de dikke bossen en langs heidevelden. Zoveel vierkante kilometers wilde natuur doet iets met je. Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo– en knusse Hanzesteden.

GLK - Geldersche Landschappen & Kastelen

Ruim 150 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland zijn aan de zorg toevertrouwd van Geldersch Landschap & Kasteelen. Met uw steun kunnen we Gelders erfgoed beheren en exploiteren. Zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Geldersch Landschap & Kasteelen vindt dat je natuur en cultuur niet los van elkaar kunt zien. Daarom hebben we bij het beheer twee heldere uitgangspunten:

  • We beheren en herstellen het landschap en de biodiversiteit die daarbij hoort. 
  • We herenigen zoveel mogelijk de landhuizen met hun omgeving.

Door dit geïntegreerde beheer van huis, tuin, landschap en natuur maken we uw omgeving een stukje fraaier.

 

 

Sheila de Vries

We zijn bijzonder trots op de samenwerking met couturier Sheila de Vries en zijn ervan overtuigd dat haar stijl veel gebruikers van luxe woningen op onze parken zal aanspreken. 

Speciaal voor Droomparken heeft Sheila op Droompark De Zanding in Otterlo een luxe recreatiewoning van het type Cube Magnifique ingericht. Dit geheel op haar kenmerkende stijlvolle wijze. Haar inspiratiebronnen zijn oude culturen, zoals de Egyptenaren en de Chinese zijderoute. Met deze opdracht komt een langgekoesterde wens van Sheila de Vries uit om haar ontwerptalent uit te breiden naar de inrichting van woningen. 

Op vrijdag 10 mei is de recreatiewoning op De Zanding feestelijk geopend in het bijzijn van Sheila en genodigden. Sheila: "Ik richtte al woningen in voor vrienden, maar om het nu in opdracht te mogen doen voor een professionele organisatie als Droomparken is een langgekoesterde wens die nu vervuld wordt.

IMG_0129

Hay Design

Behalve met Sheila de Vries kun je op Droompark De Zanding ook kennis maken met een andere vorm van recreëren! De Deense designersgroep HAY heeft ook een prachtige woning ingericht.

HAY ontwerpt betaalbare meubels en accessoires voor mensen die meer van modern, Scandinavisch design houden. HAY streeft naar het maken van uitgesproken statements en duurzame en betaalbare producten. De ontwerpers worden gestimuleerd om gedurfde en originele items te maken, van woonaccessoires tot meubels. Iets wat meteen opvalt, is het gebruik van opvallende kleuren. Dit geeft de items een speelse en frisse uitstraling.

IMG_7937

Fonds Gehandicapten Sport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.

Dit doen zij door middel van:

  • Het beschikbaar stellen van subsidies voor sportorganisaties zonder winstoogmerk
  • Het werven van financiële middelen
  • Het geven van voorlichting
  • Het ontwikkelen van het platform Uniek Sporten waar vraag en aanbod van gehandicaptensport samen komen
fonds-gehandicaptensport

Dutch 750

Drie dagen lang met honderden sportievelingen 750 kilometer fietsen door het prachtige Gelderse landschap, samen voor een ander, dát is waar het bij The Dutch 750 om draait. Met elkaar een mooi bedrag bij elkaar trappen voor Make-A-Wish en Support Casper. Ieder team, bestaande uit 1 tot maximaal 6 personen, zamelt hiervoor een bedrag van minimaal 5.000,- euro in. Optioneel kan The Dutch 750 voor een derde goed doel (CBF erkend) naar keuze worden gereden. De sponsoropbrengst wordt dan recht evenredig over de drie goede doelen verdeeld.

TheDutch750_rectangle

Holland Boven Amsterdam

Holland boven Amsterdam, het beste wat Holland te bieden heeft. Boven onze Droomparken Spaarnwoude, Buitenhuizen en Molengroet is ontzettend veel moois te zien en te beleven. De rijke natuur geeft het gebied kleur. Wij delen ons stukje van de wereld graag. Maak kennis met de oneindige mogelijkheden en de vriendelijke, gastvrije en nuchtere inwoners. 

Bekijk hier de website.

3625275_2_org