nieuws

Dé Vierdaagse krijgt dit jaar een bijzonder alternatief!

07-07-2020

Goed nieuws voor alle wandelfans; een nieuwe app maakt de ‘Vierdaagse’ tóch mogelijk. Met behulp van de nieuw te lanceren wandel.nl-app kan heel Nederland van 21-24 juli meedoen met De Alternatieve Vierdaagse. 

Om drukte te vermijden wordt er uiteraard niet gelopen over het officiële parcours in Nijmegen, maar lopen de deelnemers straks een zelfgekozen route van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag ergens in Nederland. Dit betekent dat niet alleen de duizenden Vierdaagse-deelnemers mee kunnen doen, maar de inschrijving openstaat voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan en een heel uniek aandenken aan deze vierdaagse-editie wil verdienen.

Droomparken is official partner van De Alternatieve Vierdaagse en zet ook haar 1% fairshare samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport in om tevens aandacht te vragen voor, en een steentje bij te dragen aan, sporters met een handicap. Ben je enthousiast over dit initiatief? Via deze link kun je al met een klein bedrag een bijdrage leveren aan dit goede doel!  

Nieuwe app
De app biedt de deelnemer de mogelijkheid overal in Nederland een eigen aantrekkelijke wandelroute naar keuze uit te stippelen. Tijdens het wandelen wordt er genavigeerd en wordt de route bijgehouden en na afloop opgeslagen. Het alom bekende en veelgebruikte ‘Wandelkilometerboekje’ wordt daarmee digitaal. Bijkomend voordeel is dat de app ook ná De Alternatieve Vierdaagse gebruikt kan worden voor een ommetje in de eigen omgeving, om te trainen of tijdens wandeltochten (als deze weer georganiseerd mogen worden).

Inmiddels hebben al ruim 12.000 deelnemers zich ingeschreven. Inschrijven voor De Alternatieve Vierdaagse kan via www.alternatievevierdaagse.nl

De app voor deelnemers zal enkele dagen voorafgaande De Alternatieve Vierdaagse beschikbaar komen voor Android en iOS.

Wandelvakantie
Loop jij al warm voor de Alternatieve Vierdaagse? Ontdek deze zomer de mooiste omgevingen van Nederland en combineer de Alternatieve Vierdaagse met een verblijf op een van onze Droomparken. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je prachtige routed op de Veluwe hebt. Maar Nederland heeft nog zoveel meer gebieden die je kunt ontdekken. Zo wandel je vanaf Droompark Marina Strandbad langs de IJssel richting Hanzensteden Doesburg, Zutphen of Deventer. Wandel je in Noord-Holland door de polders of kun je richting de kust wandelen. En voor wat meer uitdaging in de vorm van hoogteverschil kun je natuurlijk terecht bij Droompark Maasduinen in Noord-Limburg.