doen: in de omgeving

Ontdek de best verborgen bezienswaardigheid van Nederland!

Nederlands Wijnmuseum

"Wijnproeverij Basis
Voorafgaand aan de basis proeverij op zaterdag krijgt u een rondleiding door onze wijnkelders. Deze rondgang voert u door imposante kelders, langs rijen eiken fusten die naast blinkende roestvrijstalen tanks in de moderne wijnbottelarij liggen. Hierna worden drie soorten wijn geproefd, met daarbij toelichting van een wijndeskundige. De duur van de rondleiding en proeverij is 1,5 uur.
Elke zaterdag om 13.30 uur en 15.00 uur starten de rondleidingen voor de proeverij. Op eigen gelegenheid kunt u het museum bezoeken. Let op: het museum sluit om 17:00 uur, dus als u de tour om 15.00 uur start met de rondleiding, raden wij u aan vooraf het museum te bekijken.

Wijnproeverij De Luxe
Graag ontvangen wij u met koffie/thee op een zaterdag tussen 10.00 uur en 10.30 uur in ons wijncafé 'Le Jardin'. Om 10.30 uur beginnen we met een indrukwekkende rondleiding door onze indrukwekkende wijnkelders. De rondleiding wordt gegeven door een van onze vinologen, die u rijen eikenhouten vaten, glimmende roestvrijstalen tanks, duizenden rustende flessen en het moderne bottelarijgebied laat zien dat al jarenlang wordt gebruikt om wijn te produceren. Na het horen van alle ins en outs over de geschiedenis en de huidige gebeurtenissen over wijnmaken, bent u klaar om 5 verschillende wijnen te proeven en te leren hoe u het verschil kunt proeven en onderscheiden tussen verschillende soorten wijn (er zal brood en kaas op tafel liggen om de wijn te neutraliseren). De totale duur van dit evenement is 3 uur.
Na de proeverij is het mogelijk om ons wijnmuseum en de tentoonstelling met kurkentrekker te bezoeken en een souvenir in onze wijnwinkel te krijgen.
"

Bekijk foto's