vakantie

Vakantie in Noord-Holland

Het Oerhollandse vakantiegevoel in de polders of aan de kust

Kom vakantievieren bij één van de Droomparken in Noord-Holland. Hier heb je de keuze en kan je je vakantie in Noord-Holland gaan invullen zoals jij dat wilt: vlakbij Amsterdam, dichtbij de kust of in de uitgestrekte Noord-Hollandse polders.

Boek je vakantie in Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland

Vakantie vieren in een bruisende provincie waar altijd iets te doen is? Kom dan naar Noord-Holland, de provincie van steden als Amsterdam, Alkmaar en Haarlem waar het altijd bruist en waar je elke dag van de week terecht kunt om te shoppen, musea te bezoeken of culinair te genieten. Noord-Holland heeft echter nog veel meer te bieden en tijdens je vakantie heb je alle tijd om de mooie pareltjes van Noord-Holland te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan vissersdorpjes in Noord-Holland als Volendam, Monnickendam en Edam. Ook het schiereiland Marken is een populaire bestemming voor een dagje uit tijdens de vakantie.

Bij Noord-Holland hoort ook een deel van het IJsselmeer, het Markermeer en de Waddenzee. Het eiland Texel is ook onderdeel van de provincie Noord-Holland en absoluut de moeite waard om een dagje te bezoeken. De Afsluitdijk verbindt Noord-Holland met Friesland. Zelfs een dagje Friesland behoort dus tot de mogelijkheden tijdens je vakantie in Noord-Holland.

Natuur in Noord-Holland

Je denkt bij Noord-Holland misschien niet direct aan de natuur, maar wij raden je toch aan ook tijd te maken voor een wandeling of fietstocht door één van de natuurgebieden die Noord-Holland rijk is. Van zee tot duinen en van polders tot bossen, je vindt het allemaal in deze verrassend mooie provincie. Bekijk ook Natuurmonumenten om veel inspiratie op te doen om de natuur te ontdekken tijdens je vakantie in Noord-Holland.

Veel gestelde vragen

Wat je wilt weten over jouw vakantie bij Droomparken

Mag mijn hond mee naar Droomparken?

Ja hoor, je bent samen met je hond van harte welkom op onze vakantieparken. Tijdens het boeken kun je eenvoudig aangeven dat je hond mee komt naar Droomparken door het vakje Huisdieren toegestaan aan te vinken. Je krijgt nu alleen de accommodaties te zien waar je hond is toegestaan. En natuurlijk vind je ook op het park zelf goede faciliteiten voor je hond.

Welke parken in Noord-Holland hebben een zwembad?

Zwemmen tijdens de vakantie is superbelangrijk. Daarom beschikken onze parken over zwembaden. We hebben alles even voor je op een rijtje gezet.

  • Droompark Buitenhuizen: verwarmd buitenzwembad
  • Droompark Enkhuizer Strand: overdekt zwembad
  • Droompark Molengroet: verwarmd buitenzwembad
  • Droompark Spaarnwoude: overdekt zwembad

Welke parken in Noord-Holland liggen aan het water?

Naast het zwembad is ook een recreatiemeer of natuurmeer heerlijk voor watersport, 

  • Droompark Enkhuizer Strand: aan het IJsselmeer
  • Droompark Spaarnwoude: natuurmeer om te kanoën of vissen, het water staat in directe verbinding met het water in recreatiegebied Spaarnwoude

Zijn er ook vakantieparken in Noord-Holland met een eigen wellness?

Ontspannen tijdens je vakantie is belangrijk en de wellness kan daar nog verder aan bijdragen. Onderstaande vakantieparken in Noord-Holland beschikken over een eigen wellness: