Terug
05 oktober 2023

De beste pistes in het skigebied Nassfeld

Pressegger See Nassfeld skigebied skiing

Ervaar de beste pistes tijdens je skivakantie!

De regio Karinthië staat bekend om zijn vele skigebieden en is perfect voor een wintervakantie met vrienden of familie. Vooral het skigebied Nassfeld, dat op slechts ongeveer 30 minuten rijden van de vakantieparken EuroParcs Pressegger See en EuroParcs Hermagor - Nassfeld ligt, is een aanrader. Ontdek hier welke pistes je niet mag missen tijdens je skivakantie bij EuroParcs!

Het skigebied Nassfeld in Karinthië

Nassfeld is het grootste skigebied van Karinthië met 110 kilometer pistes in alle moeilijkheidsgraden, 30 liften en 25 skihutten. De zonnige ligging in de Karnische Alpen is een garantie voor uitgebreide sneeuwval over een groot gebied en de pistes zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Kies hier je nieuwe favoriete piste, pak je ski's en let's go!

The Snake

Speed fotoparcours

The Wave

Ski Movie Race & Parallelbaan

Dalafdaling Carnia

The Snake

De avonturenpiste "The Snake" combineert piste met funpark en cross. De vele golven, bochten en sprongen van "The Snake" zijn leuk voor jong en oud en een absolute must tijdens een skivakantie in Nassfeld!

De 700 meter lange piste loopt door een bos en bevat elf golven, twee sprongen en negen steile bochten, evenals een Rainbow Box en een Butter Box. Hier kun je proberen je eerste trucs te leren. Je vindt er ook twee "high-five" jibs en, als hoogtepunt, een slak met een sneeuwtunnel aan het einde.

Via de Lärchenbodenabfahrt kun je met de kanonslanglift (nr. 12) of de 6-persoons Madritschen stoeltjeslift (nr. 10) naar de piste "The Snake".

Ski Area St Anton am Arlberg Skiers Skilift Mountainsskigebeid snowboarding butter box fun park

Speed fotoparcours

Op deze piste draait het maar om één ding: snelheid! Begin als een echte schansspringer in hurkzit, suis de helling af en schiet vol gas door de finish! Tijdens je afdaling wordt je snelheid live gemeten. Aan het einde van de helling zie je hoe snel je was. Daarnaast wordt er een foto van je gemaakt als je over de finish komt. Deze kun je later downloaden met het nummer van je skipas.

Als je altijd al hebt willen weten hoe snel je kunt gaan op je ski's of snowboard, is dit de perfecte kans om daar eindelijk achter te komen. Niet tevreden met het resultaat? Probeer het dan meteen nog een keer!

Je bereikt de snelheidsfotobaan via de Trogkofelbahn (nr. 22).

Nassfeld skiing familievrouw aan het skien

Ontdek de EuroParcs vakantieparken in de buurt van het skigebied Nassfeld

Wil je het skigebied Nassfeld zelf ontdekken, maar heb je nog geen accommodatie voor je skivakantie? Boek dan nu een vakantiewoning bij EuroParcs Pressegger See of EuroParcs Hermagor - Nassfeld, die beide op slechts ongeveer een half uur rijden liggen.

The Wave

Ben je nog niet zo bedreven in skiën of snowboarden, maar wil je het avontuur aangaan en niet alleen van de babyheuvel afdalen? Probeer dan de nieuwe kinderpiste "The Wave". Iedereen heeft hier plezier, of je nu beginner of pro bent en of je nu een volwassene of een kind bent. Daarom is deze piste ook perfect voor gezinnen met kleine kinderen of groepen met beginners.

Naast een paar steile bochten en golven zijn hier ook een paar sprongen waar gewaagde beginners hun eerder geleerde vaardigheden kunnen testen. De gevarieerde piste is meer dan 2 kilometer lang en biedt puur pisteplezier!

Je kunt de piste "The Wave" bereiken met de Mössernbahn.

Nassfeld skigebied mensen in skiliftSki slope girl

Ontvang de beste reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, de leukste reisinspiratie en beste aanbevelingen voor onze vakantieparken.

Ski Movie Race & Parallel Course

Deze twee racebanen hebben veel snelheid, dus ze zijn meer geschikt voor ervaren skiërs. Hier kun je je vaardigheden bewijzen in de reuzenslalom of de parallelle reuzenslalom en aan het eind word je beloond met je eigen skifilm, want je wordt gefilmd tijdens de afdaling. Je zult dus niet alleen een geweldige afdaling hebben, maar je krijgt ook meteen een geweldige herinneringsvideo van je vakantie.

De opname op de twee pistes kan worden gestart met de skipas en met het skipasnummer kun je de video later downloaden.

Je vindt de pistes op de pistekaart onder nummer 77 en je kunt ze bereiken via de Zweikofellift nr. 23 of de Gartnerkofel stoeltjeslift nr. 1.

slalom skiing

Dalafdaling Carnia

Sluit een spannende dag in de sneeuw af met een heel bijzondere afdaling: De dalafdaling! Hij is 7,6 kilometer lang en daarmee de langste piste in dit skigebied. Dus trek aan het eind van de middag je ski's weer aan in plaats van in de gondel te stappen en geniet van de laatste afdaling van de dag.

Deze piste heeft ook een heel bijzonder kenmerk: op zaterdagavond mag je het laatste deel van de piste in het donker afdalen! Probeer het uit en geniet van een heel bijzondere sfeer aan het einde van je skivakantie.

Op de pistekaart vind je de dalafdaling onder nummer 80.

Nassfeld skigebied skihutfamilie in lift skigebied Nassfeld

Boek nu je accommodatie voor je skivakantie in Karinthië

Wil je zelf van deze vijf pistes in het skigebied Nassfeld skiën? Boek dan nu je wintersportvakantie bij EuroParcs in een van de twee vakantieparken in de buurt.